Childswork Learning Center is a large, play-based preschool and Kindergarden. The majority of their playground was on top of the adjacent church’s asphalt parking lot. Playground equipment and surfacing were added in this existing area, but they were not meeting all of the play needs of the children. Childswork wanted a nature based, hands-on, and sensory play area. After a workshop with teachers and staff it was decided that this area would be the Children’s Forest Adventure area. Learning Landscapes Design staff developed and detailed a play area that was based on hands-on sensory play and a connection to plants. The resulting space has a free building area, stage and amphitheater, climbing hill, tunnel, forest paths, willow domes and tunnels, a water feature and river bank play area and lots of spaces for quite relaxation and nature observation. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>